Mukana ollaan

Blogihiljaisuutta vaan kestää ja kestää, mutta oikeasti minulla ei ole yhtään aikaa blogin päivittämiseen perheen pyörittämisen ja lukemisen lisäksi! Kevään pääsykokeiden jälkeen pitää palata enemmän kuluneen kevään tunnelmiin.

Muutimme helmikuun lopulla kauan odottamaamme kotiin, jossa olemme nyt viihtynyt paremmin kuin hyvin. Arki helpotti siinä kohtaa monessa mielessä, sillä joka paikkaan ei tarvitse enää autoilla kun kaikki on vieressä, mm. esikoisen esikoulu.

Kävimme myös pyörähtämässä etelän lämmössä maaliskuun puolessa välissä, ja sieltä palattua onkin alettu kirittämään. Tammikuusta maaliskuun loppuun ei nyt kovin kummoisia lukuja tullut tehtyä.

Tänä vuonna en ole laskenut tunteja, en turhia suunnitellut tai stressannut. Tiedän, että aika tiukilla mennään jaksamisen kanssa, mutta toisaalta kyse on muutamasta viikosta. Jos pystyn jatkamaan tätä suht leppoisaa tekemistä, ei ongelmaa ole.

Tilanne on se, että olen lasten (lapsen) kanssa kotona ja puoliso siis päivät töissä. Silti luvut on onnistunut kohtalaisesti. Toivottavasti tämä luo uskoa johonkin hakua suunnittelevaan vanhempaan. Viikon aikataulu on mennyt jonkun aikaa suunnilleen näin:

MAANANTAI

Lapsiparkki 9.30-11.30, kirjasto illalla 17.30-22

TIISTAI

Harrastuspäivä isommalla lapsella ja vanhemmilla

KESKIVIIKKO

Lapsiparkki 9.30-11.30, kirjasto illalla 17.30-22

TORSTAI

Kirjasto illalla 17.30-22

PERJANTAI

Kirjasto illalla 17-21

VIIKONLOPPU
Toisena päivänä yleensä töissä, toisena kirjastossa jossain kohtaa päivää n. 5-6h.

Joka päivä nuoremman päiväuniaikaan yritän tehdä aikavälikertauskortteja biologiasta, näihin menee aikaa n. 45min-1h. Kertaan asioita aihepiiri kerrallaan, esimerkiksi hermostosta on 29 korttia ja se sisältää myös kaikki aistinelimet. Olen lisännyt kortteja paljon myös kemiaan ja fysiikkaan, mutta niitä teen iltaisin tehtävien teon ohessa.

Onneksi viime vuonna tuli suunniteltua niin paljon, niin tänä vuonna ei tarvitse. Pidän jatkuvasti mielessä omia heikkouksia, MAFY:n yo-tabletti pitää myös huolta että kertaan tehtäviä, mitä en ole osannut. Olen ottanut myös tavaksi laittaa kerrattavaksi muistiin muita tehtäviä, mitä en ole osannut tehdä. Materiaaleja on aika paljon, ja niitä tulee käytettyä sekalaisesti.

Itse en jaksaisi näin elää tätä muutamaa viikkoa pidempään ja olen ihan tyytyväinen, että luku-urakointi tuli aloitettua näinkin myöhään (maaliskuun loppupuolella). Hyvältä pohjalta on helppo ponnistaa tänä vuonna.

En elättele turhia toiveita, mutta annan itselleni kuitenkin kiitosta opituista asioista. Ne kaksi harjoituskoetta mitä olen tänä vuonna tehnyt, on mennyt paremmin kuin viime vuonna harjoituskokeet koko keväänä. Toisesta kokeesta tuli huimat 137% rajasta, mutta toisesta tuli vain 102% rajasta, mikä vähän palautti taas maan pinnalle.

Vahvinta osaamista on ehdottomasti kemia, fysiikasta pitää treenata vielä teoriaa laskemisen lisäksi ja bilsaa palautellaan tasaisesti mieleen aihealue kerrallaan. Vielä on täysin käymättä soluasiat, geenitekniikka ja verenkierto+puolustus.

Jatketaan harjoituksia ja nautitaan keväästä 🙂

Ps. Ainiin, keksi toissijaisen hakukohteeni juuri ennenkuin yhteishaku sulkeutui. Olen pyöritellyt diplomi-insinööriopintoja mielessäni siitä lähtien kun hyväksyin sen tosiasian, että osaan fysiikkaakin. Päädyin toisena vaihtoehtona hakemaan Aallon rakennus- ja konetekniikkaan (rakennustekniikkaan suuntautuneena), mikä tällä hetkellä tuntuu lähes yhtä mieleiseltä kuin hammaslääkis. Useampaa alan insinööriä on tullut haastateltua, ja voivat suositella. Pääsykoeluvut jatkuvat siis pitkän matikan opiskelulla ja fysiikalla 16.5 jälkeen.

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Mukana ollaan

  1. Moikka! Kiva lukea kuulumisiasi. Aika hurja tahti sulla tällä hetkellä – mutta kuten itse sanoit, se on onneksi väliaikaista. Voin kuvitella, että viime vuonna hankittu hyvä pohja antaa varmuutta. Rakennus- ja konetekniikka kuulostaa myös mielenkiintoiselta – varmasti hyvä vaihtoehto sekin. Tsemppiä loppurutistukseen!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s