Väliuupumus selätetty

Kyllähän se iski sieltä, ihan loputon uupumus ja epäusko projektiin.

Se iski maanantaina, alkoi väsyttämään ja tympimään. Keskiviikkoon mennessä olin saanut jatkuvan paineentunteen rintaan. Päätin, että nyt on pakko vähän levätä ja laitoin kaikki jutut syrjään. Mnemosynen avaaminen sai hirveää väsymystä aikaiseksi.

Tietysti tälle viikolle osui vähän pientä muutakin jännitettävää ja stressattavaa, mikä ehkä sitten keitti kupin yli. Odotin esikoisen koulupaikkapäätöksiä, sekä nuoremman päivähoitopaikkapäätöksiä. Ja toki kilpailutin parvekkeen lattiaurakkaa. Lapset ovat olleet erityisen riehakkaita ja yhteystyökyvyttömiä, tai sitten se on vaan tuntunut siltä kun väsyttää.

Tiistaina muisti pätki jo pahasti: uimakouluun unohtui ottaa uimahousut, unohdin lukita vaatekaapin uimahallissa (onneksi rahat oli säästynyt), rikoin joogasalin lattialle juomapulloni… Ihan pieniä vinkkejä, että nyt olisi aika levätä.

Olen herkkä tunnistamaan liiallisen stressin, koska elimistöni reagoi siihen aika voimakkaasti, enkä osaa sitä sivuuttaakaan. Onneksi olen löytänyt jo vuosien aikana hyvät keinot hallita sitä. Tänään muutaman päivän lepäilyn jälkeen olo alkaa olemaan taas normaali ja entalpialaskut tuntuvat vaihteeksi hyvältä ajatukselta. Jooga, hömppätv, ulkoilu ja makoilu on auttanut. Iltaisin olen mennyt nukkumaan siinä puoli kymmenen aikaa.

Mutta selvittiin tästäkin viikosta. Loppurutistusta voi jatkaa voimien mukaan, en aio ottaa siitä paineita. En usko, että tällä parilla vikalla viikolla on enää niin suurta merkitystä oppimisen kannalta. Toisaalta vikalla parilla viikolla on isokin merkitys sen kannalta, onko kokeessa burn outissa. Kertailen kortteja ja lasken minkä jaksan. Äitienpäiväksi varasin itselleni joululahjaksi saamani hemmotteluyön kylpylähotelliin.

Mutta kaikki kääntyi hyvin päin: esikoinen pääsi lähikouluun sadan metrin päähän, nuorempi sai ihanan päivähoitopaikan siltä varalta, että johonkin kouluun pääsen (ja heille oli onneksi ok jos en pääse ja paikan perun). Paineentunne katosi ja Mnemosyne oli eilen taas ihan ok iltaseuraa minulle.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s