Arjen kompurointia

Arki on ollut kuluneina parina viikkona aikamoista kompurointia ja lukemiset aikalailla nollassa. Nyt joitakin muutoksia järjestelyihin on kuitenkin tehty, mm. minun ajokortin saamista nopeutettu ja oman pään vuoksi omalle liikuntaharrastuksellekin raivattu aikaa kalenterista.

Iltalukiota en aloittanut. Fysiikka on soljunut nyt aika sujuvasti, joten tarvetta sille ei ole tältä erää. Fysiikka 2 on käyty lävitse haastavimmat aihealueet luokitellen, käsittelyssä fysiikka 3. Biologiasta on kerrattu perinnöllisyysasiat, nyt käsittelyssä evoluutio.

Fysiikassa ollaan aikataulussa, mutta biologia raahaa perässä. Toiveena on käydä kaikki biologian aihealueet joulukuun loppuun mennessä. Toiset niistä on suppeampia ja toiset laajempia, joten jokaiseen on varattu vähän eri aikajakso.

  • solu
  • perinnöllisyys
  • evoluutio (3vkoa, myöhässä ollaan)
  • luonnon monimuotoisuus (3vkoa)
  • ekologia (4.5vkoa)
  • bioteknologia (3vkoa)
  • ihminen (5vkoa)

Mitään kovin tarkkaa lukusuunnitelmaa minulla ei ole. Järjen pitää pysyä päässä suunnittelussa, eikä mitään kovin intensiivistä settiä pysty vetämään koska vähät tunnit. Tammikuusta ollaan sovittu niin, että vuoro vaihtuu ja saan kuluttaa kirjaston penkkejä vaikka 8h päivässä niinä päivinä kun puoliso on kotona (joka ei ilmeisesti ole kuin kolmesti viikossa arkisin). Hitaasti, mutta varmasti eteenpäin.

Fysiikka-flow on muuten edelleen jatkunut. Väitän syyksi lievää väsymystä. Vähän kuin pari lasia viiniä! Mieli ei jumiudu kaavoihin vaan ajattelee moniulotteisemmin, toisaalta taas arki saattaa välillä olla vähän sitä kompurointia 😉 Varsinaista pikavauhtia olen onnistunut kertaamaan aiheita, tajunnut laskut, pyöritellyt sujuvasti kaavat ja niin edelleen. Hyvä fiilis!

Jätä kommentti